Dizajn, izrada web stranica, igri i aplikacija, 3D modeliranje

  • Izrada logotipa
  • Izrada 3D modela
  • Izrada web stranica
  • Optimizacija web stranica
  • Marketing web stranica
  • Izrada online igre

Izrada logotipa za Snagator igreBitan faktor u interakciji tvrtke s klijentom ili kupcem je logotip. 

Logotip je tvrtka u mini izdanju u kojem je ...

Više ...

3D primjer modela potkrovljaIzrada 3D modela različitih objekata a potom i renderiranje je proces u kom je cilj vizualizacija i sagledavanje objekta prije nego što se ...

Više ...

Izrada web stranica grafika

izrada web stranica podrazumijeva kompletne akcije koje za rezultat daje funkcionalno i svrsishodno web sjedište.

Više ...

Optimizacija web stranicaPrilikom izrade web stranica a i nakon izrade potrebno je obratiti pozornost na web stranice i njihovu posjećenost.

Više ...

Marketing web stranicaKada su web stranice postavljene i javno objavljene slijedi naredni korak. Marketing internet stranica se može gledati ...

Više ...

Izrada online igriIzraditi igru za web stranicu je poseban doživljaj i zadovoljstvo. Za to je zaslužno više faktora. 

Više ...

Priprema grafika

U pravilu nakon kreiranja digitalnih grafika potrebno je te grafike pripremiti za različite medije za koje su namjenjeni. Priprema datoteka i izvoz za odgovarajuće programe i namjene je ponekad od presudnog značaja.

Priprema PDF dokumenta

Na primjeru pripreme PDF je očigledno koliko se mora posvetiti pažnje izvozu datoteka i grafika i njihovoj prilagodbi. PDf dokument može biti pripremljen za različite namjene. 

Glavna podjela bi bila prema veličini datoteke  i kvaliteti ispisa. Ako pdf sadrži u sebi rasterske slike one mogu učiniti da dokument postane velik za promidžbu putem interneta. Povodom toga dokument je potrebno optimizirati i u samom kreiranju je potrebno voditi računa o veličini samog fajla i grafika koje se uvoze u dokument. U pravilu vektorska grafika je puno zahvalnija od rasterske do određene granice.

 Za različite potrebe tiskara dokumenti mogu biti u različitim formatima. Uglavnom je najzastupljeniji format pdf.  Ponekad je potrebno napraviti uvoz i izvoz grafika te prilagodbu za druge grafičke formate. 

Ostali grafički formati

Izvorni grafički formati u kojima radim su .cdr i .ai namjenjeni za CorelDRAW i Adobe Ilustrator. U novije vrijeme za vektorsku grafiku sve više koristim Inkscape vektorski alat i ekstenziju datoteke .svg .

SVG dokumet za vektorsku grafiku

Svg ekstenzija je prihvaćena kao jedan od standarda za vektorski dokument i to  od velike većine proizvođača programa za obradu a sve više se koristi i u web tehnologijama.

U pravilu je dobro provjeriti svaki oblik datoteke u izvornom programu kako ne bi došlo do pogrešaka prilikom izvoza.