Nasumično iz galerije

logo-v11r-v4.jpg

Poslovice

 • Kineska poslovica

  Ko ima silu uzima silom, ko nema silu uzima pameću.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Pravila privatnosti

Grafički dizajn

Što je grafički dizajn danas?

Grafički dizajn je danas kombinacija marketinških aktivnosti, psihologije boja, tehnoloških dostignuća, vrhunskih stvaralačkih aktivnosti. Dobar grafički dizajn odražava proizvod i firmu u najboljem i najprivlačnijem mogućem svjetlu. Proizvod je tada ponos tvrtke i radnika koji na njemu rade i dostojno prezentira svaku aktivnost koja je u njega ugrađena. S primjenom suvremenih tehnologija i računala na prvom mjestu, dizajn se uvukao u sve pore ljudskog života. Ponekad samo nijanse boljeg dizajna čine da  neki proizvod bolje nađe put do svojih kupaca. Ulaganje u dizajn se svakako isplati. Dobar dizajn koji dostojno predstavlja tvrtku olakšava komunikaciju i donosi svakako bolje rezultate. Ako se samo uhvatimo izrade i efekta vizit karti vidimo koliko je lagodno nekom dati uredno napravljenu biznis kartu s elegantnim i profesionalno odrađenim logotipom te usklađenom paletom boja na njemu. Kod proizvoda je grafički dizajn uvelike dosegao visoku umjetničku vrijednost u nekim slučajevima ili pak prosječno loš efekt u drugim.

Logo i vizalni identitet tvrtke

Normalno je da kad se razradi logotip i popratne grafike koje će se nalaziti na web stranicama da se odmah izradi i kompletni vizualni identitet kroz različite forme i za različitu komunikaciju. Nakon izrađenog logotipa koji tada postoji u vektorskom vizualno grafičkom obliku vrlo lako je napraviti različite grafike i predloške za poslovni e mail, dopis, memorandum ili pisma.  Vizualni identitet je tada kompletan i jednak te je u vrlo brzo vrijeme i lako prepoznatljiv i autentičan. U izradi različitih grafičkih elemenata potrebno je ponekad se dobro uživiti u prostor u kojem nastaje proizvod. Potrebno je uživiti se u samu ideju proizvoda ili usluge i tada je uspjeh za autentičan i dobar logotip i vizualni identitet zajamčen. Bitna je ideja vizualnog identiteta. Do nje se može doći slušajući i prikupljajući što više informacija od klijenta koje su relevantne za izradu. Tehnika izrade i alati bi trebala biti manje bitna od sposobnosti autora i njegovih mogućnosti vizualizacije. Kod većine grafika prvi korak je povezan s olovkom i papirom a potom ide prelazak na digitalizaciju i rad u suvremenim programskim rješenjima.

Digitalni dizajn

Kako je to nekad bilo i kako stariji primjerci digitalnog dizajna i grafika izgledaju mogu se pogledati na ovoj stranici ako kliknete desnim klikom i odaberete -Pogledaj izvor stranice.

Logo za novi portal Papučar.com

 Nakon dugo vremena nepisanja i nestvaranja iz hobija napravio sam logo za novi budući portal Papučar.com.

Od ideje pa do realiziranog vizualnog elementa logo-a je prošlo desetak dana.

Početna ideja je bila napraviti maskotu lika odjevenog u  kilt i neku kratku majicu u velikim papučama, mišićav i otkačen. 

Portal će biti o raznim kućnim temama i novostima iz svijeta novih tehnologija itd..

No pored prikupljenih motivacijskih crteža i ideja logo se iskristalizirao u obliku teksta i dvije papuče onako ležerno postavljene.

Od ideje do rješenja nekoliko dana. Sama vektorizacije nije neki problem kad se dođe do kvalitetne ideje.

Opširnije: Logo za novi portal Papučar.com

Psihologija boja

U radu s grafikama i dizajnom svatko će se zasigurno susresti sa psihologijom boja i njenim utjecajem na ljude. U kreiranju dizajna dobro je znati kako neke boje utječu i koje je bolje koristiti  za određeni dizajn. No ne postoji pisano pravilo za svaku osobu. Psihologija boja se može djelomično generalizirati na ljude no realno kod svake osobe postoji odstupanje i svatko ima svoj neki doživljaj.

Opširnije: Psihologija boja