Nasumično iz galerije

LV1R3.jpg

Pravila privatnosti

Izrada 3D modela

 

3D primjer modela potkrovljaIzrada 3D modela nekog od proizvoda. Modeli se mogu izraditi u 3 dimenzije i kombinirati s različitim 2D fotografijama. 3D modeli mogu vjerno dočarati oblike nekog objektaa s time i bolje zainteresirati klijente ili kupce. Ako su u pitaju proizvodi kojima je izgled i oblik na prvom mjestu, nije loše prikazati ih kroz 3D vizualizacije koje se mogu postaviti i na web stranicama.

3D modeli na web stranici

virtualni objekti se bez nekih većih problema mogu prikazati i na web stranicama. Za to je potrebno poznavanje rada u nekim od 3D alatata za modeliranje. Google SketchUp je jedan od odličnih alata za 3D modeliranje. Njegova prednost je što se objekt koji je kreiran u programu može vrlo lako prebaciti i na web stranice kroz određene prikaze.

Dimenzije 3D modela

Prikaz modela uvelike ovisi i o njegovoj veličini. Nije isto modelirati jednu građevinu ili objekt s mnogo dijelova i recimo objekt iz jednog dijela. U pravilu što je objekt sastavljen iz više dijelova to ga je teže prikazati i vizualizacija iziskuje više vremena.

Kako izgleda prikaz 3D modela koji se može okretati na web stranici i prikaz slike renderiranog modela na linku Primjeri 3d modela.