Nasumično iz galerije

logotip.jpg

Pravila privatnosti

Izrada web aplikacije

Pod aplikacijama za web na prvom mjestu se misli na programe koji online obavljaju neku funkciju. Aplikacije na web stranicama imaju dosta prednosti u odnosu na aplikacije koje se pokreću na računalima. Računalne aplikacije su vezane za određene platforme i operativne sustave dok su aplikacije koje se izvode na web stranicama univerzalne i mogu se pokrenuti s gotovo svih sustava i uređaja koji mogu surfati internetom.

U komunikaciji s klijentima ili kupcima ponekad je potrebno ponuditi dodatne mogućnosti uz jednu web stranicu. Jedna od najjednostavnijih aplikacija bi bila forma za kontakt koja ima dodatna polja ili padajući meni za odabir. Ta forma može podatke po unosu od strane klijenta pohraniti na server i ujedno ih proslijediti administratoru na e mail adresu.

Jedino što se kod aplikacija koje se izvode na web stranicama moraju poštivati sigurnosni principi. 

Prednost je velika u odnosu na desktop aplikacije i programe. Jedna od većih prednosti je što se te aplikacije izvode na serveru web stranica a mogu se pokretati sa svih mogućih uređaja koji otvaraju internet stranice.

Web programi mogu unaprijediti poslovanje i olakšati prikupljanje i komunikaciju s klijentima i potencijalnim kupcima. 

Primjeri web programa

U pravilu i CMS sustav je jedna vrlo sofisticirana aplikacija koja izvodi različite operacije na serveru. Uz sustav za upravljanje sadržajem mogu biti postavljeni i drugi programi.

Na prvom mjestu bi se mogao staviti sustav program web trgovine. Uz dobru web trgovinu prodavatelj ima virtualnog radnika koji obavlja različite zadaće automatski i besplatno. Te zadaće su prikaz i objašnjenja oko proizvoda, prikaz cijena, naplata, različite obavijesti prodavatelju i kupcu, komunikacija s bankama itd...

Različite forme za prihvat podataka također mogu olakšati poslovanje. Jedan od primjer akoji sam imao prilike izraditi je forma koja kupcu nudi različite opcije i vodi ga kroz različita pitanja koja na kraju rezultiraju da se nepogrešivo dođe do komada robe koji se traži. Vrlo korisnno ako se određeni podaci ponavljaju i ako se mogu kategorizirati kao na primjer polovni auto djelovi i forma za naručivanje. Kroz formu kupac jasno mora definirati koji je automobil u pitanju koja godina, tip, itd..